Gardiner och mörkläggning

Gardiner för mörkläggning & ljuddämpning

Med den ökade användningen av audivisuella hjälpmedel både i näringslivet och undervisningssektorn finns det också ett stigande behov av olika typer av mörkläggning & ljuddämpning.
Ibland kanske man bara vill filtrera bort de starkaste solstrålarna om man har ett fönster i söderläge, både vad det gäller ljus och värme.
I ett rum där man ska ha videokonferens kan det vara lämpligt att ha en gardin för att förstärka kontrasterna vid bildåtergivningen.
I en annan lokal kan kravet på ljuddämpning vara viktig och vi använder oss av tyg i det fallet.
Hänsyn måste tas till att flamsäkert tyg/väv används, vilket är kravet i offentliga miljöer.
Vi har erfarenhet av alla dessa områden och samarbetar med ledande tillverkare på markanden. Vi ger dig gärna förslag på vad som kan passa in i ditt fall som uppfyller både krav på funktion men även bidrar till en snygg inredning.
Givetvis kan du få gardinerna (om de är motordrivna) integrerade i ett Styrsystem.


Spolrullgardiner, Combigardiner
Spolrullgardiner är sedan många år en beprövad rullgardins-konstruktion. De är idealiska som mörkläggningssystem för offentliga miljöer, skolor och konferenslokaler mm.
Spolrullgardiner är robusta och funktionssäkra och finns med motorstyrning, för att klara de hårda påfrestningar de utsätts för i offentlig miljö.

Lamellgardiner
Lamellgardiner är ställbara för att kunna reglera ljuset och förhindra insyn. De regleras så att de kan öppnas eller slutas helt. De förstärker rummets volym och är en elegant lösning som solskydd, rumsavskiljning, avskärmning, inredning på kontor, i skyltfönster etc. Det finns ett stort urval på både färg och mönster på lamellerna. Manövreras manuellt eller med motor.

Träpersienner
Du kan välja bland naturens eget solskyddsmaterial som ask, björk, bok, ek, furu eller körsbär av högsta kvalitet och med lång livslängd.
Bredden på trä-lamellerna är 30 eller 50 mm och stegband och hisslinor levereras färg-anpassade.
Du kan givetvis få persiennerna i aluminium eller i kombination.

Panelgardiner
Panelgardiner är de senaste årens trend inom fönsterdekoration. Hängande tygpaneler kan skjutas fram och tillbaks längs en skena framför fönstret. Kombinera olika tyger och dekorera med trälister. Välj mellan 2, 3, 4 eller 5 spår i skenan. Systemet kan även användas som rumsdelare.