Bild

Att visa bilder och film är väldigt användbart vid presentationer för att på ett så bra sätt som möjligt nå ut med ditt budskap. Din säljpresentation får mer uppmärksamhet, ditt föredrag blir mer levande och utbildningen blir mer pedagogisk.

Den återgivna bilden kan komma från många olika källor och rummets utseende och storlek gör att ingående delar så som växlar, matriser, skärm, duk, projektor mm. bör anpassas efter förutsättningar och krav. Exempel på källor kan vara TV-sändning, DVD, Blu-ray, Dokumentkamera, Videokonferens eller fast/bärbar dator.

Projektorer, Tv-apparater, Monitorer visar bilden i ett format som brukar anges i ett förhållande mellan bredd och höjd, exempelvis 4:3, 16:9 och 16:10. De olika formaten har utvecklats för lite olika ändamål:

4:3 är det traditionella TV-formatet som också funnits på både stationära och bärbara datorer. Formatet börjar tappa i popularitet till förmån för bredbildsformaten.

16:9 är formatet för framtiden vad gäller tv-sändningar och uppspelning av film med DVD och Blu-Ray. 16:9 är ett så kallat bredbildsformat.

16:10 är bredbildsformatet i datorernas värld och är det formatet som används i professionella monitorer/skärmar och projektorer.

Vi tar reda på vad som passar dina behov och lokalens förutsättningar, sedan skräddarsyr vi en lämplig lösning.

I undermenyerna till vänster beskriver vi olika bild källor.